Amici miei: la moda dell’autunno!

Voff, eller möjligen La Voffa som vi säger när det italienska höstmodet blåser in över oss. För er tvåbeningar som inte är bevandrade i det vackra italienska språket kan jag meddela att rubriken betyder ”Höstmode, mina vänner!”

Hösten är i högsta grad här, man lyfter svansen en aning extra för att den inte ska bli blöt i vått gräs och inser att vintern närmar sig med stormsteg. Dags att förnya garderoben, med andra ord.

Husse är en kul typ. Han kan vara gnällig i vanliga fall men när jag slår på den där ”du-är-världens-bästa-husse-kan-vi-inte-åka-och-köpa-kläder-blicken” så dröjer det inte länge förrän han styr in hela familjen till favoritbutiken ChicDog.se i hjärtat av Stockholms finansdistrikt. Sedan är det bara för mig att börja prova det senaste av det senaste av det italienska modet.

Det första jag valde var en helt ny och innovativ kreation som kommer att få varenda fårhund att a) bli förvirrad och b) rodna av avund! Har man inte päls själv så får man köpa en, så att säga…

Därefter var det dags att välja en ny, varm tröja. Jag är väl medveten om att vinrött är tvåbeningarnas stora höstfärg men ärligt talat, hur upphetsande är det? Jag föredrog den här djupt violetta kulören och hade inte alls något emot att man hade sytt in diamanter i tyget på ryggen!

Husse tyckte att Sherlock Holmes-dräkten var lite fjollig, men matte var av en annan uppfattning och jag trivdes bra i den. Jag hann dessutom knappt få på den förrän jag överfölls av paparazzis!

Men sånt där får man ju ta i min position. Jag får se det som att världen kan glädjas av bilder av något vackert. Dessutom – jag hann knappt få på mig Sherlockdräkten …

 …förrän jag blev intensivt uppvaktad av en riktigt snygg pudeltjej! Min diskretion förbjuder mig att berätta vad hon gläfste i mitt öra, men jag har fått hennes mobilnummer… ;o)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det där med catwalken (vilket oerhört fånigt namn, förresten – det borde ju heta dogwalken) är egentligen inte min grej, men eftersom jag tydligen var snyggast på hela modevisningen fick jag ju ställa upp. Det är som bekant inte bara höst vi har framför oss utan…

 …vintern närmar sig med stormsteg och då gäller det att hålla sig riktigt varm. Alltså valde jag den här ganska neutrala overallen för att inte knäcka alla vovvar i kvarteret. Den är inte bara varm utan dessutom fuktavstötande och dessutom är benen så korta att det är lätt att få in tassarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist men inte minst valde jag en skön fleecedräkt för blåsiga dagar, och då blev tikarna på modeshowen som galna, vilket jag naturligtvis har full förståelse för.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För vem kan väl motstå att möta den här killen i baren på kvällen? Och ärligt talat – skulle inte det här …

…kunna funka som omslagsbild till nästa nummer av Dogue? När jag avslutade showen genom att köra den lite mer äventyrliga looken (typ jag-har-just-bestigit-Mount-Everest-och-vad-fan-var-problemet-med-det?)…

…så tjöt groupisarna som galna under mig. Nu törs man väl knappt visa sig ute i kvarteret på ett tag, utan att bli överfallen av söta tonårstikar. Nåväl, efter ett par timmar hade jag fått ihop en riktigt trevlig höst- och vinterkreation, och som vanligt fick jag

 …med mig alltihop hem i en oerhört tjusig kasse. Hur husse reagerade när han skulle betala? Men kom igen – jag hade naturligtvis ringt in till ChicDog.se före vårt besök och om du var uppmärksam så såg du lösningen redan på den första bilden. Annars kommer den i repris här:

 

 

 

 

Alltså – slutet gott, allting gott!

High tass!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Sigge

 

13 reaktion på “Amici miei: la moda dell’autunno!

 1. Οneκligen tro att att nі anges .

  Dіtt favorіt motivеrіng ѵeгkaԁе vaгa på nät tіll lättаstе ѕak till öνeгväga av.
  Јag ѕägeг till ԁig, jag ѕäκert
  få irritеradе mеdan andrа människoг
  tänκа οrο att dе tуdligt inte
  förstå οm. Du mаnageԁ träffa sρiκen på
  toрр och skіѕserаԁe ut alltihop
  utan biverkningaг, andra fοlks κundе ta еn signаl.
  Will sannolіkt vаra tіllbаka för att få
  mer. Tаck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *